Wesly van Straten

Arjen Paul
6 maart 2020
Chris Twiest
11 februari 2020

Al vanaf kinds af aan heeft techniek een bijzonder grote aantrekkingskracht op Wes. Als klein jongetje begon het met een Commodore 64 en MSX waar hij eigenlijk niet aan mocht komen. Na meerdere malen demonstreren van zijn aanleg voor IT, mocht hij dan eindelijk zelfstandig de nodige spellen laden en zelfstandig opstarten, om vervolgens een middag plezier te beleven. Zijn fascinatie was niet te stoppen!

Meerdere malen moest Wes toekijken hoe zijn oom de computer van zijn ouders weer repareerde, nadat hij een aantal stiekem verkeerd ingetikte commandlines had ingevoerd. En dit terwijl zijn ouders hem telkens met strenge blik vertelde dat hij met zijn “tengels van de pc moest blijven”! Het werd al snel duidelijk dat Computer Techniek wellicht iets zou zijn waar hij later toch maar eens zijn beroep van zou moeten maken. Tenminste als hij eenmaal door zou hebben hoe hij zijn fouten zelf kon herstellen. Beginnend met spelletjes naar manueel intikken van 10 pagina’s vol met bron code (wat vrijwel nooit goed lukte! Maar dat MOET aan het artikel hebben gelegen! ) door naar programmeren met Q-basic.

Uiteindelijk besloot Wes een IT opleiding te volgen. Na succesvol behalen van zijn diploma begon hij aan zijn zakelijke carrière in de IT. Hij startte als Hardware monteur van o.a. servers, printers, laptops. In 2001 ging hij meer de software kant op. Werkzaam in diverse omgevingen ontwikkelde hij voorkeur voor Server & Werkplek inrichtingen gebaseerd op Citrix en Terminal Server (RDS) technologieën, waarbij Workspace en Applicatie inrichtingen een groot onderdeel vormen. Wes heeft met deze technologieën vanaf 2001 tot aan vandaag meerdere projecten mogen uitvoeren en beheren voor klanten variërend van MKB tot grootbedrijf.