Tim Nissen

Joost van der Kuijp
9 juni 2020
Steven van de Looij
8 april 2020

Tim is een ambitieuze specialist op het gebied van het virtualisatie, automatisering en infrastructuur.

Al op jonge leeftijd wisten Tim en zijn ouders dat de computer thuis niet veilig was voor zijn nieuwsgierigheid en interesse om te begrijpen hoe deze techniek werkte en kan bijdragen aan productiviteit. Het was dan ook niet gek dat hij zijn ICT Netwerkbeheerder opleiding heeft afgerond en hierna verbreding heeft gezocht in Software Engineering. Na enkele jaren werd duidelijk dat zijn interesse en hart ligt bij IT Infra en het automatiseren van taken en systemen. Het maakt niet zozeer uit welke techniek er gebruikt wordt maar juist het leer/ontwikkelingstraject zorgt voor veel energie. Om dit te kunnen bewerkstelligen test hij zijn skills en oplossingen in zijn eigen homelab bestaande uit 2 VMware ESXi hosts i.c.m. o.a. vCenter, VSAN, Windows Server & Citrix Virtual Apps & Desktops.

Na enkele keren bij grote enterprises (Atos, ING) ingezet te zijn heeft Tim ervoor gekozen om zijn carrière voort te zetten bij RawWorks om hier bij te kunnen dragen aan o.a. ontwikkeling, consultancy, integratie en innovatie.

“Wat mij vooral heeft gemotiveerd is het feit dat ik met een gezellige kleine club mensen kan gaan bouwen aan een product/porfolio en de lijntjes intern kort zijn. Daarnaast zijn de mogelijkheden me te specialiseren in Azure, Amazon AWS en DevOps een mooie kans om over nieuwe technieken te leren en deze in praktijk toe te passen. Ik verwacht dat de huidige ICT afdeling de komende jaren steeds meer hinder zal ondervinden van cloud strategiën/migraties en loop hierin graag voorop. Ik bouw graag oplossingen en houd niet van repeterend werk.”

In zijn vrije tijd houd Tim zich graag bezig met CrossFit, krachttraining in zijn schuurtje of voetballen met zijn vriendenteam bij DSV te Sint Anthonis.