Mark Bonefaas

Ilse van den Brand
6 april 2020
Floris Lehmann
6 april 2020

Mark heeft veel ervaring opgedaan in IT infrastructuur bij diverse organisaties. Hij is zijn carrière gestart bij een onderdeel van de Randstad Groep en via die weg uiteindelijk bij Getronics en daarna KPN terecht gekomen. Hier kwam Mark in aanraking met zijn organisatorische skills en ontdekte dat de IT niet alleen om de techniek draait maar juist om de organisatie en de mensen eromheen.

Mark is een mensenmens en vind het prettig om iets voor mensen te kunnen betekenen. ‘Hoe helpen we anderen verder in hun carrière?’, maar ook ‘Hoe maken we het leven van kwetsbaren net een stukje beter?’. Via het Nederlandse Rode Kruis, waar Mark vrijwilliger was als ‘Hulpverlener bij Evenementen en Noodhulp bij Rampen’, ontdekte hij dat hij meer wilde kunnen doen voor kwetsbare mensen in onze maatschappij. Het roer ging om en Mark meldde zich aan bij de opleiding Verpleegkunde en ging werken in het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis in Amsterdam (nu OLVG West).

Hier stond hij aan de andere kant van de IT en zag wat er ‘op de werkvloer’ eigenlijk allemaal mist. En vooral hoe het voor zijn collega’s was om niet de stap tussen ‘IT als hulpmiddel’ en ‘IT als systeem’ te kunnen maken. Mark begon de IT die hij kende daardoor te missen, dacht dit moet vast anders kunnen en besloot via een andere weg iets te willen betekenen voor die kwetsbaren in de maatschappij. Via Brunel kwam Mark terecht bij Mediq, een organisatie dat zich richt op de zorgsector. Hoewel het op de IT afdeling waar Mark werkte vooral om kantoorautomatisering draaide had Mark het gevoel iets te kunnen betekenen voor de eerder genoemde kwetsbare mens.

In de tijd dat Mark bij Getronics werkte had hij veelvuldig contact met Martijn van Deursen, een van de oprichters van RawWorks. Begin 2019 vertelde hij Mark over de plannen voor RawWorks en hoe we iets willen gaan betekenen voor die kwetsbare mens en met welke filosofie we dat willen gaan doen.

Samen doen we dat, vanuit toegevoegde waarde en omdat we daarin geloven. Het heeft Mark zo geïnspireerd en daarom heeft hij besloten om zich bij RawWorks aan te sluiten en zodoende toegevoegde waarde te kunnen leveren aan de IT in de zorgsector en daarmee het verbeteren van het leven van die kwetsbaren in de maatschappij.

In zijn vrije tijd is Mark, samen met zijn partner, veel te vinden in de natuur. Reizen en fotograferen is één van zijn grote hobbies, daarnaast is het leven op het water een andere. Ze gaan dan ook regelmatig het water op om heerlijk bij te komen van het leven in de grote stad.