Interview Gerjon Kunst

Gerjon Kunst heeft een breed interessegebied in de IT en houdt ervan om als ‘luie ITér’ gebruik te maken van de mogelijkheden binnen Azure. Zijn kennis deelt hij graag op events als ExpertsLive en als Microsoft Certified Trainer. Binnen RawWorks is Gerjon betrokken als Tribe Lead Public Cloud.

Waar kom jij vandaan?

Ik woon in Westerhaar, een klein dorp bij Almelo in de buurt. En binnen de IT ben ik na mijn leraren opleiding in 2003 begonnen als systeembeheerder. Sinds die tijd ben ik met alle bekende vendoren wel aan het werk geweest. Microsoft, Citrix, VMware, ik vond en vind alles interessant. Toen ik in 2016 de mogelijkheden binnen Azure ontdekte wist ik dat ik me daarin wilde specialiseren.

Waarom heb je voor RawWorks gekozen?

Ik ben door RawWorks benaderd en na het horen van de visie om Nederland sneller en slimmer te laten werken werd ik daar zo enthousiast van dat ik in maart 2020 de overstap heb gemaakt. Ik kende er ook al enkele collega’s van events en wist dat het niveau hoog zou zijn en worden, RawWorks bestond toen nog geen jaar.

Hoe is het nu?

In 2020 was het merendeel van de collega’s gespecialiseerd op EUC waar ook een deel van mijn achtergrond lag. Inmiddels hebben we naast de Modern Workplace tribe de Public Cloud tribe met 30 collega’s met focus op de diensten binnen Azure. Onze ambitie is om bij de top3 van Nederlandse Cloud dienstverleners te horen met diensten als:

  • Infrastructure-as-Code;
  • DevOps way of working;
  • Security and Compliance;
  • Integraties, optimalisaties en automation op IaaS, PaaS en SaaS;
  • AI/Machine Learning.

Ik ben trots op het team en wat we samen tot nu toe hebben bereikt. We hebben een open cultuur en iedereen helpt elkaar om het bedrijf op een nog hoger niveau te krijgen.

Waar hou je je naast de Tribe mee bezig?

We bieden de dienst Architect-as-a-service aan, hier ben ik bij betrokken en help zo klanten op ad-hoc basis. Daarnaast geef ik trainingen en security workshops. Ik vind het leuk om de collega’s binnen de Tribe te begeleiden in hun carrière en te helpen in het waarmaken van hun ambities.

Privé doe ik aan crossfit en hardlopen om zo goed mogelijk aan de start te staan bij verschillende mud runs. Omdat de boog niet altijd gespannen kan staan drink ik graag een biertje in de kroeg, speel ik een spelletje op de PS5 of kijk ik de laatste tijd de nieuwe serie ‘The Rings Of Power’ op Amazon Prime. Vakanties doe ik het liefst met het gezin in de camper.