Interview Civan Yesiltepe

Als Frontend Developer heeft Civan bewust gekozen voor een werkgever met een duidelijke visie en passie voor het vak, die hem verder kon helpen in zijn ambitie om Lead Consultant te worden. Sinds 1 juli 2022 is hij werkzaam bij RawWorks en heeft hij naast gave projecten ook meegeholpen aan de opbouw van de Digital Tribe. Hieronder lees je meer over zijn ervaring tot nu toe.

Waarom heb je de overstap gemaakt naar RawWorks?

Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen Frontend Development. Na een eerste kennismaking met RawWorks, waarin Ivo Krooswijk zijn ambitie met de Digital Tribe deelde, was ik direct enthousiast. Zijn visie om klanten mee te nemen in de exponentieel snel veranderende digitale wereld, waarbij de fysieke en virtuele wereld langzaam één worden, sluit aan bij mijn eigen visie. Het leek mij heel leuk om mijn bijdrage te leveren aan de toen nog ‘net geboren’ Digital Tribe.

Waar ben je momenteel mee bezig?

Op dit moment werk ik aan de afronding van de nieuwe RawWorks-website. Als Proces Owner Frontend ben ik verantwoordelijk voor de laatste inhoudelijke en visuele aanpassingen. Daarnaast werk ik aan een plan om de interne communicatie te verbeteren. Onderwerpen hierin zijn onder andere ‘remote samenwerken’, ‘documentatie als richtlijn’ en ‘het ontwerpen van de communicatiestandaarden’. Vanaf juli heb ik ook weer ruimte om als Frontend Engineer bedrijven te helpen bij de ontwikkeling van webapplicaties en hen te adviseren in de keuze voor de juiste technieken. In mijn laatste project heb ik de klant geholpen met de overgang naar een nieuw CSS-ontwikkelingsframework (van Bootstrap naar Tailwind) en heb ik hun eerste applicatie in Vue 3 gebouwd. Ik word erg blij van de diversiteit in deze opdracht.

Wat is jouw achtergrond in IT?

Ik heb verschillende opleidingen gevolgd en afgerond om te ontdekken waar mijn passie ligt. Ooit begonnen met de opleiding ICT-beheer, daarna overgestapt naar Applicatieontwikkeling met de focus op full stack (PHP Laravel) en vervolgens heb ik ook mijn HBO Frontend Development afgerond. Inmiddels heb ik ruim 6,5 jaar werkervaring als Frontend Developer met als expertise Vue.js en Typescript. Het liefst ben ik bezig met het ontwikkelen van webapplicaties en door mijn brede kennis binnen de IT onderscheid ik mij als T-Shaped Consultant.

Hoe is het om te werken bij RawWorks?

Ik heb het erg naar mijn zin, bijna een jaar in dienst en mijn energieniveau is nog even hoog als toen ik begon. Ik heb leuke en slimme collega’s waarmee we onze ambitieuze plannen kunnen waarmaken. Daarnaast vind ik het leuk om te werken in een organisatie die altijd in beweging is, dat past echt bij mij.

En wat doe jij als je niet aan het werk bent?

Nou.. Ik vind het leuk om met gewichten bezig te zijn in de sportschool en kan genieten van de eindeloze videos op Youtube. Dat je begint bij een video over de nieuwe iPhone en eindigt bij een video over hoe shampoo gemaakt wordt. Heerlijk. Ik lees graag en probeer het liefst elke week een nieuw gerecht te maken vanuit een kookboek.