Interview Besart Sulejmani

Als Azure DevOps consultant wil Besart Sulejmani een werkgever die hem uitdaagt zodat hij als persoon én als techneut kan groeien. Het kennisniveau, de visie en de focus van RawWorks spraken hem erg aan en sinds april 2022 werkt Besart bij RawWorks.

Waarom ben je overgestapt naar RawWorks?

Bij mijn vorige werkgever was ik al bezig met infrastructure-as-code, Terraform, Azure DevOps en pipelines maar door het gebrek aan sparringpartners was ik toch toe aan de volgende stap.

De missie van RawWorks om puur door middel van de nieuwste technieken binnen de Public Cloud Nederland sneller en slimmer te laten werken sprak mij aan, daarnaast kende ik daar al meerdere mensen waar ik zeker wat van kon leren.

Waar ben je concreet mee bezig?

Intern ben ik bezig met meerdere projecten. Een voorbeeld is het volledig geautomatiseerd uitrollen van Azure Virtual Desktop of andere “bouwblokken” vanuit onze OneDeploy oplossing. Dit bieden wij dan weer aan als dienst bij onze klanten. Ook geef ik trainingen intern op gebied van Terraform, zodat iedereen de juiste kennis krijgt wat betreft onze primaire IaC tool uit onze technology stack.

Daarnaast heb ik een extern project om een Data Lake oplossing te bouwen met een microservices-approach. Denk hierbij aan containers waarbij we Kubernetes als orchestration tool gebruiken.

Al deze projecten dragen bij aan mijn ambitie om Lead DevOps engineer te worden

Wat is jouw achtergrond in de IT?

Na het behalen van mijn MBO4 diploma in 2013 ben ik begonnen op de servicedesk en groeide ik al snel door naar systeembeheer. In deze functie leerde ik met de bekende on-premis producten van Citrix, Microsoft en VMware te werken. Toen Azure in opkomst kwam wilde ik daar direct meer van weten en projecten in doen. Na enkele overstappen ben ik in een Public Cloud team terecht gekomen dat focus had op infrastructure-as-code (IaC). Hier heb ik leren werken met Terraform, Azure DevOps, YAML pipelines, Docker en verschillende scripting tools en zo nam de liefde grote vormen aan.

Hoe bevalt het bij RawWorks?

De verwachtingen waren hoog maar zijn allemaal uitgekomen. De sfeer is super, de collega’s zijn leuk en de projecten zijn zowel intern als extern zeer uitdagend en leerzaam.

Ook de werk/privé balans sluit aan bij mijn privé leven. Ik ben getrouwd, heb een zoon van drie en ga zes keer per week naar de sportschool.